Automatische weeg en banderolleer machine

Innovatief, efficiënt en nauwkeurig

Geef jij gratis product weg door onnauwkeurige afweging? Heb je moeite met het vinden van geschikt personeel? Of zoek je naar procesoptimalisatie, waarbij je minstens 50% aan arbeidskosten kunt besparen?

 

De automatische weeg-& banderolleermachine is een ergonomische, flexibele en compacte productlijn, waarbij het gehele productieproces van afwegen, bundelen en banderolleren in één machine direct geautomatiseerd wordt. De machine is geschikt voor het verpakken van onder andere courgettes, punt paprika’s, prei, asperges, wortelen en rabarber.

Hoe werkt het?

De courgettes, puntpaprika’s, asperges, komkommers of andere gewenste producten worden handmatig in de 10 weegunits ingelegd. Van deze 10 producten wordt een combinatie gemaakt aan de hand van het vooraf ingestelde gewicht. Uiteraard­ wordt er zorgvuldig omgegaan met de ingevoerde producten zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft. De banderolleermachine creëert een bundel door de losse producten met een band samen te brengen. De bundel wordt uitgevoerd middels een transportband die, indien gewenst, kan worden aangesloten op een draaitafel.

Capaciteit?

De automatische weeg en banderolleer machine heeft een capaciteit tot 24 verpakkingen/ min per lijn. Afhankelijk van de gewenste productiesnelheid binnen uw bedr­ijfsproces kunnen meerdere l­ijnen naast elkaar geplaatst worden waardoor de algehele capaciteit omhoog gaat.

 

Geautomatiseerde productielijn

Indien er meerdere systemen naast elkaar geplaatst worden, is er ook de moge-lijkheid om hier een algemene transportband op aan te sluiten, die vervolgens naar een draaitafel afvoert. Zo komen alle bundels, van alle machines, op 1 centrale plek terecht. Ook het aanvoeren van product naar de onafhankelijke posities is mogelijk met het de automatische weeg- & banderolleer lijn van Freshtech.

 

In combinatie met uw Flowpacker

De automatische weeglijn kan ook direct gekoppeld worden aan een flowpacklijn waardoor u ook de voordelen krijgt. In deze combinatie bundelt de automatische weeglijn de producten en positioneert deze tussen de ketting van de flowpacker. Indien meerdere automatische weeglijnen in-line op de flowpacker gekoppeld staan, kan een totale capaciteit behaald worden tot 4000 verpakkingen per uur.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd hoe de automatische weeg en banderolleer machine past in uw productieomgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u weten waar in uw bedrijf meer efficiëntie te behalen valt? Bel +31 (0)174 520 414 of mail naar info@freshtech.nl voor het maken van een vrijblijvende afspraak.