In gesprek met Michel: een complexe, maar completere toekomst.

In gesprek met Michel: een complexe, maar completere toekomst.

Al bijna 14 jaar bedenkt en ontwikkelt Freshtech oplossingen die niet standaard zijn, maar die juist de optimalisatieslag opleveren waar de opdrachtgever naar op zoek is. Hoe pakt Freshtech dat aan? Hoe kijkt Freshtech terug op de afgelopen jaren? En waar liggen de kansen en de focus de komende jaren? Samen met Michel Koppert, directeur Freshtech Solutions, blikken we terug.

Hoe heb je de afgelopen jaren de markt ervaren?

Arbeid is op dit moment duur. Arbeidskrachten zijn schaars en goede, kwalitatieve arbeidskrachten nog schaarser. Een gevolg hiervan is dat de vraag naar automatisering en optimalisering van productieprocessen toeneemt. Geoptimaliseerde en geautomatiseerde processen leiden uiteindelijk tot een verminderde druk op HR voor het vinden van de juiste arbeidskrachten en tevens tot een maximalisering van de output. Daarnaast is het niemand ontgaan dat de inflatie torenhoog is. Een kostenstijging die niet altijd is door te berekenen aan de eindconsument. Om de marges aantrekkelijk te houden, zijn veel organisaties daarom op zoek naar procesoptimalisaties, in de vorm van automatisering. Automatisering moet daarin rust brengen in de (arbeids)kosten.

Een ander belangrijke factor waardoor organisatie een automatiseringsslag willen maken is verduurzaming van het product en/of het proces. Bewustzijn over duurzaamheid en verantwoordelijkheidsgevoel is de afgelopen jaren geïntensiveerd. Freshtech denkt daar graag in mee. Door succesvolle projecten hebben wij zelfs een oplossing die enigszins gestandaardiseerd is en in meerdere omgevingen kan worden gebruikt; de banderol machine. De banderol maakt direct een einde aan het onnodig verpakken met plastic in de AGF-sector.

Waar ligt de focus voor Freshtech de komende jaren?

Wij willen met name bijdragen aan een productiviteitsslag, betere veiligheid op de werkvloer en verduurzaming van de productieprocessen. Voor veel organisaties is daar nog veel te behalen. Freshtech brengt het gehele productieproces in kaart en met het juiste doel voor ogen bepalen wij wat de beste oplossing is. Wij kijken naar factoren als kosteneffectiviteit, energiegebruik, veiligheid en bedieningsgemak. Dit komt allemaal terug in het ontwerp. De oplossingen worden door de vele eisen en mogelijkheden daarmee complexer, maar ook completer. Dat maakt het werk zo mooi. Met een helikopterview kijken we naar de totale oplossing, zodat dit boven verwachting veel oplevert voor onze klanten. De komende jaren worden bijzonder interessant. Hoe kun je processen en producten niet alleen duurzaam, maar ook circulair maken? Hoe minimaliseer je afval in het proces? Hoe ga je effectief om met het inzetten en gebruiken van grondstoffen en energie? Hoe kunnen machines effectief worden gekoppeld en ontwikkel je een flow in de productieprocessen?

Voor Freshtech is het interessant om te zien hoe elke industrie daarmee omgaat en hoe wij hier zelf mee omgaan. Op dit moment zijn we met mooie innovatieve projecten bezig, dus houd ons goed in de gaten!