Spruitkool sorteren zonder personeel

Spruitkool sorteren zonder personeel

Gebaseerd op het artikel van GF Actueel, auteur Joost Stallen (2 december 2022): Spruitkool sorteren zonder personeel

Al jaren neemt de druk om te automatiseren toe. Nu ook arbeidskrachten schaars zijn en de inflatie torenhoog is, neemt de druk bij organisaties alleen maar meer toe. Bij Van Putten Agro hebben toepassingen op basis van visionsystemen een flinke automatiseringsslag veroorzaakt en is personeel voor dat proces niet meer nodig.

Van Putten Agro maakt gebruik van een spruitkoolsorteerder en kistenrobot van het Franse MAF Roda. Als exclusieve vertegenwoordiger in Nederland en België heeft Freshtech Solutions ervoor gezorgd dat dit apparaat naar behoren is samengesteld, geïnstalleerd en kan functioneren in de productieomgeving van Van Putten Agro. Het apparaat ziet alles en er komt bijna geen mens meer aan te pas. Het gesorteerde product wordt in kuubskisten kant-en-klaar gezet voor afvoer naar de koelcel of voor verdere verwerking.

“Met de automatisering brengen wij rust in de productieomgeving en neemt de druk op de zoektocht naar goed, gekwalificeerd personeel af. Daarnaast bieden wij een zeer interessante ROI, waardoor automatisering op termijn interessanter is dan ooit.”, aldus Michel Koppert, Directeur Freshtech Solutions.

Benieuwd naar hoe wij uw proces autonoom kunnen maken? Neem direct contact met ons op voor meer informatie over de verschillende (maatwerk)oplossingen.