Van bewezen verpakkingsoplossingen tot maatwerk engineering

Van bewezen verpakkingsoplossingen tot maatwerk engineering

Hoe geoptimaliseerd is uw productieproces nu echt? Waar ligt de grootste optimalisatieslag? Wat als bottlenecks in het proces verholpen kunnen worden en kunnen leiden tot een vergroting van de marge? Freshtech Solutions focust zich op flexibiliteit, efficiëntie, kostenbesparing en gebruiksvriendelijkheid van machines. Innovatieve oplossingen die daaruit ontstaan, zijn soms dermate breed toepasbaar dat ze een nieuwe standaard worden.

Ontnester

De universele ontnester heeft inmiddels zijn weg gevonden binnen de gehele AGF- en foodsector. Aangesloten op een flowpack of productielijn kan de ontnester diverse soorten en maten schalen, bakjes en trays, kunststof of karton, met een snelheid tot maar liefst 120 stuks per minuut ontstapelen. De ontnester kenmerkt zich door zijn eenvoudige bediening en extreem korte omsteltijden. Door een keuze te maken uit de voorgeprogrammeerde schaal- formaten, stelt de universele ontnester zich automatisch en binnen één minuut volledig om.

Banderol

Een ander voorbeeld is onze banderol verpakkingslijn, een bewezen efficiënte en effectieve verpakkingsmachine. In veel gevallen kan plastic folie of zelfs een complete doos vervangen worden door een innovatieve, milieubewuste én representatieve verpakking. Het banderollint is flexibel toepasbaar van 25 tot 60 mm breedte. Vrijheid en flexibiliteit worden gecombineerd tot optimaal gebruikersgemak. Een verduurzaming met een persoonlijke touch!

Automatische robot inpaklijn

Arbeid wordt een steeds belangrijker kostenaspect in het (her)verpakken van onder andere groente en fruit. Om die reden zijn we een aantal jaar geleden gestart met de ontwikkeling van grippers, hulpmiddelen en de automatische robot inpaklijn. De robot inpaklijn kan diverse vruchten zoals mango’s of avocado’s, als ook andere producten, handelen en worden toegepast op flow- packlijnen of andere verpakkingslijnen.

Maatwerk engineering

Soms biedt een standaard machine net niet de oplossing of bestaat er helemaal nog geen oplossing voor. Hier begint voor ons het échte werk. Maatwerk is vaak de meest interessante oplossing, zowel voor de efficiëntie als op het gebied van de investering.

Bent u op zoek naar bewezen verpakkingsoplossingen, automatiseringen of het robotiseren van het productieproces? Of bent u juist op zoek naar een betrouwbare, innovatieve partner die een oplossing vindt voor een probleem dat tot op heden niet met een standaard machine op te lossen was? Vraag naar onze mogelijkheden of bezoek ons op Empack stand F120 op 5,6 of 7 april in Gorinchem.

Freshtech Solutions: waar de standaardoplossing niet meer past, begint voor ons de uitdaging.