Ontnester en Pick & Place bij Chocolaterie Guylian

Geen concessies door anders te denken

In de fabriek van Chocolaterie Guylian, in Sint-Niklaas, gebeurde het ontstapelen en plaatsen van de zwarte blistertray’s jarenlang handmatig. Automatisering van dit proces zou een enorme productietoename en kostenverlaging opleveren. Freshtech Solutions mocht dit project engineeren, fabriceren en in bedrijfstellen en met succes.

Meer werkgemak, meer veiligheid, meer hygiëne

Het handmatig ontstapelen en plaatsen van de blisters gebeurde bij Guylian altijd op de werkvloer. Voor het nieuwe geautomatiseerde systeem was dit meteen het belangrijkste uitgangspunt. De ervaring leert immers dat het altijd beter is om zoveel mogelijk op de bestaande arbeidssituatie aan te sluiten. Er is dan meer acceptatie en het voorkomt onvoorziene problemen die een nieuwe werkwijze met zich mee kan brengen. Bovendien biedt een ‘laag en overzichtelijk’ systeem meer werkgemak en veiligheid, omdat er geen blistervoorraden naar een hoog bordes hoeven te worden gesjouwd. En meer hygiëne, omdat er geen risico is op vallende voorwerpen of vervuiling van bovenaf.

 

Snel, nauwkeuring en voedselveilig

Freshtech Solutions zocht een geschikte plek om de blisters in het productieproces te laten instromen en ontwierp een systeem dat naadloos aansloot op de bestaande productielijn. Een bijzonder gegeven hierbij was dat de productielijn bij Guylian bestaat uit vier rijen transportdragers. Freshtech Solutions ontwikkelde daarom een viersporige buffer-aanvoerband, een ontnester die tegelijkertijd víer blisters ontstapelt, en een Pick & Place-robot die ze in één keer op de transportdragers zet. Het systeem werkt op basis van betrouwbare vacuümtechnieken, waarbij zuignapstempels de kwetsbare blisters ‘with care’ ontnesten en oppakken. De zuignappen zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof en uiteraard Food Proof. Alle geautomatiseerde handelingen lopen volledig gesynchroniseerd en hebben een ‘taktijd’ van twee seconden per vier blisters.

    Sorry, no posts matched your criteria.

Wilt u weten waar in uw bedrijf meer efficiëntie te behalen valt? Bel +31 (0)174 520 414 of mail naar info@freshtech.nl voor het maken van een vrijblijvende afspraak.